Red Purple Black
Croatian Czech Danish Dutch English French German Greek Hungarian Italian Norwegian Polish Spanish

Ljetna šetnja zelenim planinama

IspisE-mail

PRIRODA, MIR I TRADICIJA
Već nekoliko godina, usred onih ljetnih vrućina koje „zapale“ svaki centimetar betona u okolici, malo hlada umjesto u moru potražimo na Vlašiću, gdje u dan ili dva naprosto uživamo u spavanju ispod jorgana i opuštanju od zvukova klima uređaja i ponekad nesnosnih zvukova koje proizvode naši cvrčci.

Dužina našeg kratkog boravka, jer svi bi htjeli i koji dan duže boraviti na planini, uvjetovana je radnim obvezama pa naša mala družina taj kratak predah iskoristi i za kratak posjet okolici Livna te Kupresu, a na našim limenim ljubimcima obavezno svratimo i do još ponekog planinskog odredišta. Tako smo prošle godine posjetili predivnu okolicu Busovačkih staja, a ove smo godine kratko vrijeme proveli na Rostovu, a pogledali smo i kako izgleda izgradnja etno sela uz Buško jezero.

Temperature su bile idealne, dnevna nešto manja nego u Dalmaciji, a sa zalaskom sunca na sebe smo oblačili dodatnu odjeću. Jutra sunčana i svježa, za pravo uživanje u ispijanju kave na nekoj od terasa.

Naravno i ove godine, osim uživanja u zelenoj boji prirode i hladu visokih stabala, priuštili smo sebi i uživanje u tradicijskim jelima vlašićkog i kupreškog kraja, od raznih pita, mesa ispod saća, domaćeg sira i uštipaka pa do domaćeg džema od malina i šumskih jagoda.

Da nismo jedini koji poneki dan pobjegnu u planine, uvjerili smo se i na Kupresu gdje se tijekom ljeta okupljaju paraglajderi, biciklisti, planinari i izletnici. I na Rostovu smo naišli na veći broj turista, a Vlašić je osim oaze za uživanje u miru, postao i ljetna rekreacijska destinacija. Osim vožnje biciklima, dugih šetnji i planinarenja, svima koji dođu pruži i mogućnost jahanja te igranja tenisa, malog nogometa, košarke, pa i kupanja u bazenima nekog od tamošnjih objekata.

I dok je pred nama nekoliko jesenskih mjeseci u kojima ćemo s nestrpljenjem čekati da kišne oblake zamjene oni snježni koji će nam donijeti bijelu boju i ponovo nas odvesti na neku od planina, preostaje nam listati fotoalbum i uživati u zelenoj boji bosanskohercegovačkih planina, a s vama dijelimo mali dio onoga što je naš fotoaparat zabilježio.

 

Dodaj komentar

PRAVILA KOMENTIRANJA: zabranjeno je bilo kakvo vrijedanje, vikanje(pisanje velikim slovima), reklamirati druge web stranice, te se treba držati teme! REGISTRIRANIM korisnicima dostupne su dodatne opcije komentiranja.
SLIKE možete uploadati preko stranice Immageshack.

Sigurnosni kod
Osvježi

Zadnji OGLASI

Prijatelji