Red Purple Black
Croatian Czech Danish Dutch English French German Greek Hungarian Italian Norwegian Polish Spanish

Nojevom arkom u ledeni bazen!

IspisE-mail

RED BULL JUMP & FREEZE 2013
Ni najavljena ledena kiša nije mogla zaustaviti tisuće gledaoca  da u subotu 23. februara dođu na Bjelašnicu kako bi prisustvovali Red Bull Jump&Freezeu (procjenjuje se da je Babinim Dolom procirkuluiralo oko 20.000 ljudi). Ledeni spektakl, u kojem se takmičari u ludim kostimima i nevjerojatnim vozilima spuštaju niz snježnu stazu i skaču u ledeni bazen, nakon devet godina željnog iščekivanja vratio se na Bjelašnicu  i ispunio sva očekivanja, javlja BHSki.

Do 17 sati, kada je takmičenje počelo, pun vozila je već bio i dodatni parking na raskrsnici Bjelašnica-Igman, a gledatelji su stalno pristizali. I imali su radi čega doći. Mogli su uživati u vrhunskoj zabavi, dok su se niz stazu natjecatelji  spuštali sa najnevjerojatnijim improviziranim vozilima – lađama, raketama, nargilama, drvenim konjima, roštiljima, kafanskim stolovima – da bi na kraju skočili u ledeni bazen. Puno smijeha, snijega, urnebesnih kreacija i ludih skokova.

 

Šampionsku titulu Red Bull Jump&Freeza 2013 je na kraju osvojio SOS Team iz Goražda. Oni su nastupili u Nojevoj arki, iz koje je nakon skoka u bazen izletjelo jato golubova. Drugoplasirana je bila ekipa Zdrava voda iz Jablanice, dok je treće mjesto pripalo timu Dibek iz Sarajeva. Pobjednicima je pripalo nagradno putovanje u toplije krajeve (kako bi se ugrijali nakon skoka u ledeni bazen). Dobili su i Sony Action kameru da zabilježe utiske sa putovanja i karte za Termalnu Rivijeru Ilidža (opet u svrhe zagrijavanja) te parfem Davidoff The Game. I drugi i treći tim također su nagrađeni Sony kamerama i fotoaparatima, ski passovima, kartama za Termalnu Rivijeru, parfemima...

Odmah nakon proglašenja pobjednika počeo je veliki open air party, na kojem je nekoliko hiljada ljudi plesalo i zabavljalo se uz Diskobajagi, usprkos kišici koja je povremeno padala. Treba napomenuti i to da je cijeli događaj protekao bez i jednog incidenta te da su mjere sigurnosti bile na zaista visokom nivou.

 

Izvor: BHSKi

Dodaj komentar

PRAVILA KOMENTIRANJA: zabranjeno je bilo kakvo vrijedanje, vikanje(pisanje velikim slovima), reklamirati druge web stranice, te se treba držati teme! REGISTRIRANIM korisnicima dostupne su dodatne opcije komentiranja.
SLIKE možete uploadati preko stranice Immageshack.

Sigurnosni kod
Osvježi

Zadnji OGLASI

Prijatelji