Red Purple Black
Croatian Czech Danish Dutch English French German Greek Hungarian Italian Norwegian Polish Spanish

Skija se i u Hrvatskoj

IspisE-mail

SLJEME PRORADILO, NA PLATKU ISPROBAVANJE
U Zagrebu je u nedjelju, drugi dan Božića, unatoč skeptičnosti mnogih, proradio Crveni spust skijališta na Sljemenu, a u ponedjeljak je na Platku u probni rad stavljena pokretna traka pa su je skijaši imali priliku gratis isprobati.

Na Sljemenu su već postavljene tribine i šatori, već danima se prodaju karte, a čini se da je i ostalo za utrku Snježne kraljice početkom siječnja pripremljeno. Snijega sa strane staze ima samo za "atmosferu", ali na stazi ga ima dovoljno čemu su, za svaki slučaj, doprinijeli i topovi za umjetni snijeg pa je crveni spust dobro pripremljen za utrku, tvrd i na mjestima leden.

 

U nedjelju se na -5 stupnjeva, uz malo magle i bez gužve, moglo kvalitetno i naskijati, iako su na stazi postojale brazde koje je za sobom ostavila skijaška reprezentacija i koje su zadavale probleme još uvijek nedovoljno spremnim skijašima te početnicima za koje Crveni spust nije pravi izbor.

Skijanje na Crvenom spustu biti će moguće zaključno u srijedu, a nakon toga je najavljen rad Bijele vučnice i staze pored nje na kojoj inače skijaju školarci i početnici. Odgovorni očekuju poprilične gužve jer će mnogi mladi Zagrepčani iskoristiti školske praznike za boravak na skijalištu, što će biti pozitivan pomak u odnosu na godine ranije kada im je odmor u Zagrebu prolazio bez skijanja.

Uglavnom, u nedjelju su Zagrepčani konačno osjetili snijeg pod skijama, imali priliku za topli čaj i hot-dog u pauzi, ali i prisjetiti se kako izgleda često zaustavljanje sjedežnice i ljuljanje na njoj  pa opet spuštanje niz brijeg. Mnogi su rekli : Bilo je i vrijeme.

Dodaj komentar

PRAVILA KOMENTIRANJA: zabranjeno je bilo kakvo vrijedanje, vikanje(pisanje velikim slovima), reklamirati druge web stranice, te se treba držati teme! REGISTRIRANIM korisnicima dostupne su dodatne opcije komentiranja.
SLIKE možete uploadati preko stranice Immageshack.

Sigurnosni kod
Osvježi

Zadnji OGLASI

Prijatelji