Red Purple Black
Croatian Czech Danish Dutch English French German Greek Hungarian Italian Norwegian Polish Spanish

Zašto mlade obitelji najviše vole Roglu

IspisE-mail

Mnogi mladi roditelji kažu da su prve skijaške korake napravili na Rogli, a sada joj se, sa svojom djecom, rado vraćaju. Za njih je Rogla dio djetinjstva, prvih snježnih iskustava, skijalište lijepih, ne preteških staza i uvijek bogato snijegom.

I danas je takva, no dotjeranija, opremljenija i s mnogo više sadržaja koji se nude u hotelima, vilama i apartmanima, smještenima uz same skijaške staze ili u obližnjim Termama Žreče. Naime, Rogla (1517 m nadmorske visine) je upravo zbog svojih prirodnih uvjeta, sigurnosti i brižne uređenosti skijaških staza (na oko 100 ha) među svim slovenskim skijalištima najviše puta dobila najcjenjenije priznanje Zlatna pahuljica. S druge strane, zbog raznovrsnosti skijališta primjerena je za početnike, i to ponajprije za malu djecu, zbog čega je najomiljenija kao obiteljsko skijalište. No, i vrsni će skijaši na stazama naći dovoljno izazova.

Avantura počinje...

Uz to, zbog izuzetne mikroklime i mnogo snijega Rogla omogućava skijanje od kasne jeseni do ranog proljeća (zajamčeno je 100 skijaških dana!) a čak i da prirodnoga snijega uzmanjka, sva skijališta su opremljena napravama za umjetni snijeg. Primjereno su uređene i staze za skijaško trčanje pa vožnja po pokrajini prekrivenoj bjelinom i pogledi na planinske vrhove i šumarke predstavljaju raj za skijaše trkače, ali i sve ljubitelje prirode.

Za one željne uzbuđenja, Rogla je košara prepuna izazova i nezaboravnih doživljaja pa će i ljubitelji adrenalinskih sportova ondje doći na svoje - i ljeti, ali i zimi. U sporskoj dvorani hotela Planja, osim popularnog squasha, gostima se nudi i uspinjanje po stijeni, ali i užitak jurnjave po 1360 metara dugoj sanjkaškoj stazi. Avantura počinje nadomak hotela, dakle na 1517 metara, a završava na 1340 metara odakle žičara i sanjke i sanjkaša vraća na novi start.

Ljekoviti zrak

Dakako, poseban je doživljaj noćno skijanje na osvijetljenim skijalištima Košute i Jase, a nakon takvog romantičnog spusta jedinstven užitak pruža opuštanje u termalnim vrelima u samo nekoliko kilometara udaljenim Termama Zreče ili u wellness centru hotela Planja.  Osim zavidno uređenih skijaških staza, organizirane škole skijanja te brojnih zabava na snijegu, Olimpijski i skijaški centar Rogla nudi i brojne mogućnosti za provođenje zimskog odmora i za članove obitelji koji ne skijaju. Na izboru su dvoranski sportovi, fitness, plivanje, uživanje u svim blagodatima wellnessa, ali i više od svega toga jer je Rogla i klimatsko lječilište, i to tijekom cijele godine.

Naime, upravo zbog brojnih ljekovitih faktora Rogla je još 1996. godine dobila naziv klimatskog lječilišta. Zrak bogat kisikom i ugodna klima blagotvorno utječu u slučajevima bolesti organa za disanje, alergije, očne i kožne bolesti te oboljenja krvi pa je logično da su u tamošnjem Medico Centru otvorene brojne specijalističke ambulante. Niste li strastveni skijaš i nije li vam životni cilj snivati tik uz skijaške staze, zimovanje u Termama Žreče pravi je pogodak. To je najveće turističko središte u podnožju Zrečkog Pohorja gdje se nudi smještaj u hotelu i vilama s četiri zvjezdice.

Terapija i opuštanje

Osim svih blagodati koje pruža priroda, jezero Zreče i Zanggerjevi ribnjaci na Stranicama, Terme Žreče su i termalno lječilište s brojnim specijalističkim ambulantama, a poznate su po terapiji pohorskom šotom koja ljekovito djeluje na bolesti organa za kretanje, ginekološke, urološke i internističke bolesti te psihosomatska oboljenja.

Uz to, u hotelu Dobrava nalazi se i Savna vas, luksuzno opremljen wellness centar s finskom, parnom i infracrvenom saunom, sawaddee centar tradicionalne tajlandske terapije, 1600 četvornih metara vanjskih bazena, za plivanje dovoljno prostran unutarnji i dječji bazen, ali i sunčalište s pogledom na snježne vrhunce. Ipak, možda je najizazovnije noćno kupanje kad je termalna voda obasjana mjesečinom i sjajom baklji, a okružena zasnježenom okolinom.

Žreče je i dobro polazište za kratke šetnje ili cjelodnevne izlete. U blizini su vinske ceste s brojnim seoskim domaćinstvima i ugostiteljskim objektima, a turisti rado posjećuju Lovrenška jezera, prašumu Šumik, Črno jezero, Brinjevu goru i mnoga mala sela raspršena po pohorskim obroncima. U “zelenoj” sezoni, od proljeća do kasne jeseni, cijeli je kraj idealna destinacija za bicikliste, planinare, ali i golfere. Naime, u obližnjim Slovenskim Konjicama je igralište s devet polja, smještenih između idiličnih vinograda.

Izvor: Jutarnji list

Dodaj komentar

PRAVILA KOMENTIRANJA: zabranjeno je bilo kakvo vrijedanje, vikanje(pisanje velikim slovima), reklamirati druge web stranice, te se treba držati teme! REGISTRIRANIM korisnicima dostupne su dodatne opcije komentiranja.
SLIKE možete uploadati preko stranice Immageshack.

Sigurnosni kod
Osvježi

Zadnji OGLASI

Prijatelji