Red Purple Black
Croatian Czech Danish Dutch English French German Greek Hungarian Italian Norwegian Polish Spanish

Vogel - skijalište iz svemira

IspisE-mail

Prijatelj Alan iz prethodnih epizoda kaže - probajte skijati na Voglu, ja sam tamo proveo najljepše dane svoga djetinjstva. Shvatili smo to nakon kratke vožnje gondolom kada se ukazao prizor koji u prvi mah asocira na neke druge planete!

Priroda nam je ovdje podarila čudesne oblike koji su pod snijegom od gotovo 2 metra stvorili pejzaže nalik na djela naših slikara naivaca.

Samo skijalište nije veliko, staze su uglavnom kratke, osim jedne koja vodi od samoga vrha duljine cca 2km. Prava staza od 7 km koja vodi do podnožja je nažalost bila zatvorena. Staze su dobro održavane, žice bi mogle biti bolje jer na frekventnim stazama rade jednosjed i dvosjed. Stoga je u danima praznika kakav je bio ovaj vikend vrijeme čekanja malo duže.

Aranžman je bio vrlo prihvatljiv zahvaljujući ponajprije slovenskom pjesniku Prešernu koji je rodom iz ovoga kraja, a bila je obljetnica njegove smrti.

Prešernov ski paket dobili smo za svega 78 EUR, a uključuje noćenje u apartmanu, dvodnevni ski pass te ulaz u aquapark Bohinj.Cijene su popularne, kako na skijalištu tako i u mjestima oko Bohinjskog jezera, ponegdje čak i osjetno niže nego kod nas. 

Za one koji bi proveli i više dana  na ovoj lokaciji treba spomenuti da se u bližoj okolici nalaze još skijališta Kobla i Soriška planina te turistička meka Bled sa skijalištem Straža.

Sve u svemu još jedan prekrasan vikend na snijegu i napunjene baterije za borbu sa svakodnevnim obvezama.

Dodaj komentar

PRAVILA KOMENTIRANJA: zabranjeno je bilo kakvo vrijedanje, vikanje(pisanje velikim slovima), reklamirati druge web stranice, te se treba držati teme! REGISTRIRANIM korisnicima dostupne su dodatne opcije komentiranja.
SLIKE možete uploadati preko stranice Immageshack.

Sigurnosni kod
Osvježi

Zadnji OGLASI

Prijatelji