Red Purple Black
Croatian Czech Danish Dutch English French German Greek Hungarian Italian Norwegian Polish Spanish

Skijašima najmilija Bosna

IspisE-mail

altTOPLO VRIJEME NA POČETKU SIJEČNJA NIJE UGROZILO ZANIMANJE ZA ZIMSKI TURIZAM
Unatoč zabrinutim predviđanjima turističkih djelatnika, neuobičajeno vedro i toplo vrijeme nije uspjelo spriječiti Splićane u odlasku na skijanje. Kako doznajemo iz putničkih agencija "Generalturist", "adriatica.net" i "F-tours", zaprimljene rezervacije ipak nisu otkazane.

Dapače, interes je, kažu, veći u odnosu na prošlu godinu. Traženi su aranžmani skijanja u Italiji i Sloveniji, ali najveća pomama i ove sezone je za skijalištima u susjednoj BiH. Većina naših sugrađana, sada već tradicionalno, odlazi na Kupres, Jahorinu ili Vlašić.

Premda su tamošnje skijaške staze skromnije opremljene od onih u poznatim europskim centrima, prednost spomenutih odredišta su prihvatljive cijene i relativno malen broj prijeđenih kilometara. Za sedmodnevni polupansionski boravak na Kupresu u udarnom terminu dočeka Nove godine, Splićani su izdvojili oko 2300 kuna, a oni koji su smještaj rezervirali tek u prvoj polovici siječnja, uštedjeli su par stotina kuna. Mlađe generacije povoljan smještaj pronašle su u apartmanima po cijeni od 341 kn, koja uključuje 2 noćenja i trodnevnu ski kartu.

U agenciji "Generalturist" saznajemo kako među ljubiteljima zimskih radosti u gradu podno Marjana raste i potražnja za poznatim skijalištima u Austriji, a isti trend primijetili su i u agenciji "galileo.hr". Cijene skijanja u Austriji kreću se, pak, od 1500 do 5000 kuna, ovisno o željenom terminu i sadržajima ponude.

Interesantno je da su mnogi splitski skijaši, kako kažu u agencijama, svoj odmor na snijegu rezervirali već u kolovozu i rujnu. — Ovakav vid pristupa odlučivanju o skijanju nije samo povoljniji, nego i ostavlja mogućnosti za bolji izbor objekata i općenito ponude zimskog odmora. Većina "starih skijaša" zna što znači na vrijeme osigurati svoj odmor na snijegu pa se tako odlučuju na raniju uplatu, odnosno "first minute aranžmane" — potvrdila nam je i Dara Ječmenjak iz agencije "adriatica.net".

Izvor: Slobodna Dalmacija

Dodaj komentar

PRAVILA KOMENTIRANJA: zabranjeno je bilo kakvo vrijedanje, vikanje(pisanje velikim slovima), reklamirati druge web stranice, te se treba držati teme! REGISTRIRANIM korisnicima dostupne su dodatne opcije komentiranja.
SLIKE možete uploadati preko stranice Immageshack.

Sigurnosni kod
Osvježi

Zadnji OGLASI

Prijatelji