Red Purple Black
Croatian Czech Danish Dutch English French German Greek Hungarian Italian Norwegian Polish Spanish

Plan za uređenje Medvednice odsad donosi – Vlada

IspisE-mail

Prijedlogom za izradu urbanističkoga plana uređenja Vršne zone omogućuje se trasa žičare do vrha, tj. do Sljemena.

Vlada je jučer na sjednici donijela odluku o izradi urbanističkih planova uređenja "Skijaški kompleks" i "Vršna zona" u Parku prirode Medvednica. To je zapravo posljedica novog zakona o Prostornom planiranju iz 2014. prema kojemu gradska i općinska vijeća – u slučaju Medvednice Gradska skupština – više neće donositi detaljne planove uređenja u prostorima nacionalnih parkova ili u parkovima prirode. Odsad će planove donositi Vlada.

– Ovim prijedlozima omogućujemo produljenje trase žičare do samog vrha, do Sljemena, i eventualno izgradnje žičare prema Bistri na zagorskoj strani Medvednice. Također, ilegalne objekte koje koriste skijaški klubovi zamijenit će puno primjereniji objekt – rekla je ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš.

Izrada plana "Skijaški kompleks" preduvjet je da se proširi akumulacijsko jezero za zasnježivanje staza jer u smjernicama stoji da se mora "redefinirati sustav umjetnog zasnježivanja uzevši u obzir prirodna i tehnička ograničenja i mogućnosti vodoopskrbe". Predviđena je i obnova drvene Prekratićeve kuće, između Snježne kraljice i Župnog ureda, jer je u ruševnom stanju i predstavlja opasnost za posjetitelje.

Planom se moraju definirati i namjene postojećih objekata, a u odnosu na novu stanicu žičare, te istraživanje mogućnosti za smještaj GSS-a, javne ustanove Parka prirode Medvednica i sportskih klubova. Ova dva plana obuhvaćaju prostor od 119 hektara.

Izvor: Vecernji.hr

Dodaj komentar

PRAVILA KOMENTIRANJA: zabranjeno je bilo kakvo vrijedanje, vikanje(pisanje velikim slovima), reklamirati druge web stranice, te se treba držati teme! REGISTRIRANIM korisnicima dostupne su dodatne opcije komentiranja.
SLIKE možete uploadati preko stranice Immageshack.

Sigurnosni kod
Osvježi

Zadnji OGLASI

Prijatelji