Red Purple Black
Croatian Czech Danish Dutch English French German Greek Hungarian Italian Norwegian Polish Spanish

Sportski kompleks hoće i Ivica Todorić i župan Komadina?

IspisE-mail

– Ništa se ne događa s Bjelolasicom! Sve stoji već godinama kako je i bilo. Kruže priče da je već bio jedan krug prodaje, pa da nije. Ne znamo ništa. Župan Komadina svojedobno je govorio da je Primorsko-goranska županija zainteresirana za kupnju Begova Razdolja, spominje se i da je Ivica Todorić zainteresiran da kupi HOC. Da barem jest, nešto bi se pokrenulo, ljudi bi se opet zaposlili – priča nam Nikola Kovačević iz Ogulina. U HOC–u je bio šef tehničke službe, održavanja, a s krahom Bjelolasice ostao je bez posla. Teško mu je gledati kako propada nekada najveće skijalište u Hrvatskoj, sa sedam staza, žičarama, osam paviljona, od kojih svaki ima po trideset soba. Sve to propada i na meti je lopova.

Djeca nam idu u Irsku

– Teško nam je. Nekada je tu radilo gotovo 130 ljudi, u sezoni i više od 200. Dio njih sada je u mirovini, mali dio se snašao, a dio, poput mene, vjeruje da će HOC opet raditi i da ćemo imati posla. Eto, naša obitelj, nas petero, živjela je od suprugine plaće. Sada nam se sin odselio u Irsku, kako se kaže, trbuhom za kruhom – dodaje naš sugovornik.

Čitav ogulinski kraj čeka da se riješi situacija s HOC-om koji je od lanjskog travnja zbog dugovanja od 36 milijuna kuna završio u stečaju.

Mještani su iznajmljivali sobe skijašima, Zagrepčani su u okolici izgradili vikendice koje sada stoje napuštene s velikim natpisima "na prodaju".

Traži se novac, ideja, plan

– Ne bih imao ništa protiv i da Ivica Todorić kupi HOC ili neka županija – svatko tko ima novca, ideju, poslovni plan, jer riječ je o velikom potencijalu. U prodaju će uskoro četiri lokacije HOC-a; skijalište i hotelski dio u Jasenku, zatim hotel u Begovu Razdolju koji je najdulje radio, a sada nije u funkciji, upravna zgrada u središtu Ogulina te izgorjeli restoran pokraj jezera Sabljaci. Sve objekte i lokacije, koje će se prodavati svaka za sebe, a ne kao cjelina, procijenio je sudski vještak i odredio im cijene. Vjerujem da će se ubrzo naći novi vlasnici te da će sve ponovno zaživjeti kako bi oživio i okolni kraj koji je živio od HOC-a. Sam Jasenak veliki je potencijal, skijalište ima svu infrastrukturu, restoran Sabljaci nalazi se na jedinstvenoj lokaciji – s ručnikom nakon kupanja na jezeru možete sjesti na terasi kafića. Begovo je Razdolje donedavno primalo goste, a upravna zgrada u Ogulinu može biti i stambeni prostor – kazao je Tomislav Đuričin, stečajni upravitelj HOC-a. Najavio je da će sud uskoro objaviti sve uvjete prodaje, nakon čega će biti određen termin prikupljanja ponuda potencijalnih novih vlasnika. Oni, pak, mogu računati na podršku ogulinske gradske vlasti.

- Šteta je da te lokacije propadaju stoga vjerujem da će se investitor brzo naći. Surađivat ćemo, pomoći mogućim izmjenama prostornog plana – kazao je Jure Turković, gradonačelnik Ogulina. Mještani kažu da Zagrepčani imaju svoje Sljeme, Riječani Platak koji će se uređivati i koji je malo "dječje" skijalište za Bjelolasicu koja je u vlasništvu države, no ona je zanemaruje i dopušta da propada. 

Izvor: Večernji.hr

Dodaj komentar

PRAVILA KOMENTIRANJA: zabranjeno je bilo kakvo vrijedanje, vikanje(pisanje velikim slovima), reklamirati druge web stranice, te se treba držati teme! REGISTRIRANIM korisnicima dostupne su dodatne opcije komentiranja.
SLIKE možete uploadati preko stranice Immageshack.

Sigurnosni kod
Osvježi

Zadnji OGLASI

Prijatelji