Red Purple Black
Croatian Czech Danish Dutch English French German Greek Hungarian Italian Norwegian Polish Spanish

Stazama Mosora u planinarsko – trkačku pustolovinu

IspisE-mail

MOSOR GREBBENING
Planinarsko-ekološka udruga Gata i ove godine, u subotu 28. travnja, organizira 6. mosorski Grebbening, treking utrku službenog naziva “Adriatic sport 6. Mosor Grebbening”, koja vodi od Omiša i planinskim predjelima Mosora  natrag u Omiš, a prema najavama i ove će godine u njoj sudjelovati mnogobrojni sportaši i rekreativci.

Oni koji su već sudjelovali na ovakvim utrkama, a Grebbening je dio Treking lige, znaju da je cilj utrke u što kraćem vremenu proći zadanu stazu, s kontrolnim točkama koje treba proći određenim redoslijedom.
Sudionici utrke moći će izabrati natjecanje u tri kategorije: jogging, light i ultra kategoriju. Jogging utrka uglavnom je namjenjena početnicima i ljubiteljima prirode koji fizički ne mogu sudjelovati u ostalim kategorijama, light se odvija na stazi dugoj 25 km, dok je ultra utrka dvostruko duža i zahtjevnija.

- Pošto se u terminu ovogodišnje utrke otvara prigoda produženog vikenda za Praznik rada, nadamo se da će velik broj planinara, sportaša, trkača i rekreativaca, iskoristiti prigodu te provesti nekoliko proljetnih dana u Omišu i okolici. Ove godine očekuje ih  puno novih detalja i velikih promjena na trasama utrka. Mnogo grebena, vrhova, crkvica, uspona, spustova, označenih i neoznačenih staza, orijentacije, predivnih pogleda, a možda i zarone do neke kontrolne točke – tajanstveno stoji na kraju najave koju nam je uputio Dragomir Čović Bili, jedan od organizatora ove utrke koja svake godine privuče nekoliko stotina poklonika pustolovnih sportova i ljubitelja planina i prirode.

Kako za vikend meteorolozi najavljuju lijepo vrijeme sa puno sunca, ovaj poziv ne bi trebalo zanemariti, a svi koji su zainteresirani za boravak na jednoj dalmatinskoj planini više mogu saznati na web stranici http://trposnjik.com/

Dodaj komentar

PRAVILA KOMENTIRANJA: zabranjeno je bilo kakvo vrijedanje, vikanje(pisanje velikim slovima), reklamirati druge web stranice, te se treba držati teme! REGISTRIRANIM korisnicima dostupne su dodatne opcije komentiranja.
SLIKE možete uploadati preko stranice Immageshack.

Sigurnosni kod
Osvježi

Zadnji OGLASI

Prijatelji