Red Purple Black
Croatian Czech Danish Dutch English French German Greek Hungarian Italian Norwegian Polish Spanish

Tišina na Blidinju

IspisE-mail

VIDEO PRILOG SA BLIDINJA
I dok mnogi, u skladu sa sve većim zanimanjem za zimske sportove, razmišljaju o potrebi izgradnji novih zimskih centara, odgovorni u parku prirode Blidinje, figurativno su stavili ključ u bravu ovog skijališta na kojem su u snježnim radostima uživali skijaši iz južne Dalmacije i Hercegovine.

Već nekoliko godina traje agonija skijališta na Blidinju, smještenog u parku prirode koji je pod službenom nadležnosti općina Posušje, Jablanica i Tomislavgrad, odnosno Vlada u Mostaru, Širokom Brijegu i Livnu pa znalci tamošnjih prilika upravo podjelu nadležnosti vide kao jednog od glavnih krivaca trenutkog stanja.

Iako se, uglavnom na privatnu inicijativu, još prije dvije sezone na Blidinju upalilo žičaru i osiguralo skijašima nekoliko skijaških dana, dugovi za električnu energiju i ostalu infrastrukturu kao i neisplaćene plaće radnicima te njihovo otpuštanje, doveli su do situacije da skijalište na Blidinju zjapi potpuno prazno.
Iako je bilo najava o potencijalnim investitorima, ni u tom segmentu nije se napravio niti jedan korak, a nebriga vlasti te administracija i birokracija zaustave svakog tko makar pomisli da bi ovo skijalište moglo biti profitabilna investicija.

O problemu skijališta na Blidinju, ove je subote prikazan i dvominutni TV prilog, a u nastavku pogledajte što su zabilježile kamere BHRT-a .

Dodaj komentar

PRAVILA KOMENTIRANJA: zabranjeno je bilo kakvo vrijedanje, vikanje(pisanje velikim slovima), reklamirati druge web stranice, te se treba držati teme! REGISTRIRANIM korisnicima dostupne su dodatne opcije komentiranja.
SLIKE možete uploadati preko stranice Immageshack.

Sigurnosni kod
Osvježi

Zadnji OGLASI

Prijatelji